Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пећо: Прате новинаре КРИК-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 07. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Пећо: Прате новинаре КРИК-а

Предраг Мали, брат министра финансија, пет година вози ауто у власништву фирме „Миленијум тим“, открио је КРИК, а новинарка тог портала Драгана Пећо подсетила је данас за Н1 да је председник Александар Вучић пре месец дана најавио да ће они писати о брату Синише Малог, што наводи на сумњу да се новинари КРИК прате.

Аутомобил марке „ауди“ који већ пет година вози Предраг Мали, најпре био у власништву фирме „Миленијум тим“, Ивана Бошњака и Стојана Вујка, ангажоване на највреднијим државним пројектима, укључујући и „Београд на води“, а затим је пререгистрован на њихову другу компанију „КБВ датаком“. Сем аутомобила, бизнисмени су уступили и стан у којем је становала девојка Предрага Малог, пише КРИК.

Пећо је истакла да је објављивању тог текста претходило вишемесечно истраживање током којег се дошло до јасних доказа који указују на постојање сумње на корупцију.

Објаснила је да је КРИК, по Закону о приступу информацијама од јавног значаја, дошао до полицијског записника у којем је наведено да је полиција 26. децембра 2014. зауставила Предрага Малог док је под дејством алкохола возио аутомобил „Миленијум тима“.

Преко извора смо пратили тај исти ауто. Пререгистрован је и води се на компанију истих сувласника, навела је Пећо.

После објављивања текста уследио је синхронизовани напад на КРИК у прорежимским медијима који су објавили да новинари КРИК прогоне невенчану супругу и дете Предрага Малог. И раније смо се налазили на мети напада те врсте. Нападају нас лажима и стварима који нису тачне. Особа на фотографијама за коју наводе да га је КРИК ангажовао, нема везе са КРИК. То је апсолутна лаж, предочила је Пећо.

Пећо указује да су и друге ствари упаковане тако да испада да је КРИК радио нешто што није у реду. Све што смо ми радили је да смо долазили до зграде да бисмо видели Предрага Малог.

Нисмо пратили његову невенчану супругу. Увек се придржавамо новинарских стандарда, истакла је Пећо.

Скренула је пажњу и на то да су таблоиди навели да су до наводних података о КРИК дошли „из обавештајних извора“, подсећајући да је таблоид Информер раније објављивао податке о уреднику КРИК које је добијао из Безбедносно-информативне агенције.

Пећо је подсетила и да је председник Србије Александар Вучић, гостујући пре месец дана на ТВ Пинк, рекао да, између осталог, КРИК спрема напад на њега, поменувши свог брата и брата министра Малог. Он је говорио о неким стварима о којима смо разговарали у редакцији, што наводи на сумњу да нас и даље прате, рекла је Пећо.

Новинарка КРИК приметила је и да се у текстовима који су објавили таблоиди наводи да Предраг Мали вози службени ауто компаније у којој је запослен, док су власници „Миленијум тима“ у писаним одговорима КРИК навели да немају никакве везе са братом Синише Малог. Шта је онда истина, упитала је Пећо и истакла да је још горе уколико је брат министра финансија запослен у фирми која је ангажована на уносним државним пословима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси