Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ново таргетирање медија и невладиних организација у Скупштини Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 07. 2019.

Извор: Н1

Ново таргетирање медија и невладиних организација у Скупштини Србије

У Скупштини Србије посланици већине, као и посланици једне опозиционе странке, наставили су са реториком таргетирања одређених медија и невладиних организација као антидржавних и антисрпских и које, како тврде, воде хајку против председника и владе.

"То је у ствари телевизија само по називу, један агитпроп новог ДОС-а који се зове Савез за Србију и који 24 сата, мислим на телевизију Н1 - сад слободно нека ме поново разапну, мене и све моје колеге - води једну бесомучну, убитачну кампању против председника Републике, против Владе Србије, против појединих народних посланика ", рекао је шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић.

Он је додао да није заборавио "ни све друге медије који су наводно неслободни".

"Попут Времена, НИН-а, Недељника, Новог магазина, на чијим страницама можете да прочитате само најмонструозније лажи и неситине о Александру Вучићу, министрима, појединим народним посланицима, Србији као држави... Сад је само наградно питање ко је следећи од нас на удару, тих такозваних медија који су неслободни, кога ће сад да узму на нишан ови са Н1, Времена, Данаса, Недељника, Новог магазина итд", рекао је Мартиновић.

Александар Шешељ из Српске радикалне странке је у Скупштини Србије рекао да невладине организације финансирају дневне и недељне листове.

"Исте те медије о којима је говорио Мартиновић - и Време и Данас и остале. А они су најпознатији по томе што је за њих Косово независна држава, у Сребреници се десио геноцид, Срби су геноцидан народ, народ ратних злочинаца, заостао, примитиван, крезуб и какав све не", рекао је Шешељ.

Подсетимо, поводом иступа и увреда које је у Народној скупштини недавно изговорио Мартиновић, редакције ЦИНС-а, БИРН-а, Истиномера, ТВ Н1, недељника Време и невладине организације Транспарентност Србије и ЦРТА затражиле су да се престане са злоупотребом институција за обрачун са независним медијима и организацијама цивилног друштва.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

20.07.

2019.

Milan Djokic [нерегистровани] у 10:15

Šištavac

Ne znam što dajete ovom na značaju. Ako je neko drugi kriv što ih ne uhapse? Ali ne mogu da uhapse bez dokaza. Oni samo "laju" i dobijaju poene od glupog naroda. I neka "laju". Psi laju vozovi prolaze.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси