Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Буџетска инспекција чешља општину Гроцка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 07. 2019.

Аутор: В. Јеремић Извор: Данас

Буџетска инспекција чешља општину Гроцка

Буџетска инспекција у току јучерашњег дана почела је да контролише коришћење јавних средстава у општини Гроцка трагом писања портала Жиг инфо, сазнаје Данас од новинара тог портала Милана Јовановића, којем је у децембру прошле године запаљена кућа.

– Они су ушли у општину по нашим пријавама. Било је ту доста малверзација, али најбоље је сачекати да видимо шта ће они да пронађу, истиче Јовановић.

Наредне недеље наставиће се судски поступак у којем се због паљења Јовановићеве куће терете бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, Владимир Михаиловић, Александар Марковић и Игор Новаковић. Дан пре главног претреса у том поступку заказано је и рочиште у парничном поступку који је због накнаде штете против Бојане Цветковић Шијацки, која је признала да је Маринковића возила на место злочина, покренуо Јовановић. Иако се у недавно објављеном споразуму о кривици види да је она у потпуности била свесна онога што ради, Јовановић истиче да то неће утицати на даљи ток кривичног поступка.

– Она је осуђена на шест месеци кућног притвора и то не може имати утицаја на остатак кривичног поступка. Одговорност осталих оптужених ће тек бити утврђена, наводи Јовановић.

Подсетимо, БИРН је недавно објавио споразум о признању кривице који је потписала Бојана Цветковић Шијацки из којег се види да је она са умишљајем помогла Александру Маринковићу да запали гаражу и кућу Милана Јовановића. Према писању БИРН-а, Шијацки је признала да је у ноћи 12. децембра 2018. око 3,20 часова после поноћи са умишљајем „у стању урачунљивости, свесна свог дела и да је исто забрањено“ помогла Александру Маринковићу да изазове пожар и тако угрози животе људи.

Шијацки је, према писању БИРН-а, својим возилом одвезла Маринковића близу Јовановићеве куће. Маринковић је претходно у њеном присуству скинуо задњу регистарску таблицу са аутомобила. Како је истакла, када су стигли до Јовановићеве куће, Маринковић је изашао из возила „са ранцем у руци у коме су се налазили цигла и флаша са бензином“ и упутио се ка Јовановићевој гаражи у којој је био паркиран његов „мерцедес“.

„Узео је циглу из ранца и циглом разбио прозор гараже, а потом је флашу са бензином, коју је претходно запалио уз помоћ крпе коју је обмотао око грлића флаше, убацио у гаражу“, стоји у документу. Избио је пожар који је захватио гаражу и аутомобил, а пламен је почео „неконтролисано да се шири из гараже која је повезана са кућом, па је захватио и стамбени објекат у којем су спавали Јовановић и његова супруга“. Маринковић је након тога отишао назад и сео у аутомобил у коме га је чекала Бојана Цветковић Шијацки.

У документу се констатује да је Александра Маринковића на ово кривично дело навео Игор Новаковић, који му је обећао да ће за ту „услугу“ да му отпише дуг од 350 евра, као и да ће му по „обављеном послу дати још 500 евра“.

Како се додаје, у споразуму се не помињу остали оптужени Владимир Михаиловић и Драгољуб Симоновић. Оптужница Симоновића препознаје као налогодавца који је Михаиловића подстрекао да запали Јовановићев аутомобил. Они се терете због угрожавања сигурности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси