Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сећање на Данку Нововић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 07. 2019.

Извор: РТС

Сећање на Данку Нововић

У Галерији Радио-телевизије Србије одржана је комеморација поводом смрти Данке Нововић, једне од најславнијих водитељки Информативног програма РТС-а.

Породица, пријатељи и сарадници опраштају се од Данке Нововић. У Галерији РТС-а одржана је комеморација, једној од најславнијих водитељки нашег Информативног програма.

Била је велики професионалац, у РТС-у провела је цитав радни век, а у име свих у телевизији који су је волели, на комеморацији су говорили дугогодишња спикерка и једна од Данкиних најбољих пријатељица Стака Новковић, спикерка Весна Радосављевић и реализатор Рајко Ракићевић.

"Шта говорити у часу кад је стао живот, а остала тишина, почела је емотивно обраћање на комеморацији колегинице, али пре свега пријатељице", Стака Новковић, дугогодишња спикерка РТС која је са Данком Новковић примљена у РТС на истој аудицији 1963. године.

"Била је лепа појава на екрану, добар преносилац вести, специфичног гласа, али пре свега Данка је била отвореног срца и душе и зато смо је волели и ценили", каже Стака Новковић.

"Мало је рећи да је била професионалац, велики професионалац, врхунска у својој професији, имала је бриљантну каријеру, али пре свега Данка је била велики човек", истакао је Рајко Ракићевић.

Занимљивости из дружења са Данком, поделила је и спикерка Весна Радосављевић која је са њом била у контакту до последњег дана. Истиче да је Данка храбрила млађе колеге у тешким ситуацијама, професију бранила од неукости, а у Информативни програм уносила светлост.

Данка Нововић рођена је у Прокупљу 1943. године, живела у Урошевцу, а 1953. досељава се са породицом у Београд. Примљена је на аудицији за ТВ спикере 1963. у Телевизију Београд и свој радни век, до 2003. године, провела у РТС-у, поред осталог и као уредница Дневника.

Добитиница је великог броја награда, укључујући шест спикерских и уметничких награда "Гордана Бонети", као и овогодишњу награду за неговање културе говора "Радмила Видак".

Последњи испраћај пред кремацију одржаће се на Новом гробљу у Београду у петак, 19. јула у 15 часова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси