Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Повереница осудила нападе на новинарке: Недопустива комуникација постаје пракса
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 07. 2019.

Извор: Бета

Повереница осудила нападе на новинарке: Недопустива комуникација постаје пракса

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић најоштрије је данас осудила мизогине, сексистичке и крајње увредљиве коментаре које је народни посланик Војислав Шешељ упутио новинарки листа „Данас“ Снежани Чонградин, а позвала је надлежне и да хитно утврде ко стоји иза напада на уредницу портала kolubarske.rs Дарију Ранковић.

Јанковић је истакла да су напади на две новинарке показатељ да недопустива комуникација постаје уобичајена пракса која се толерише и подразумева, посебно у обрачуну са женама на јавној сцени, али да тога нису поштеђени ни мушкарци, што треба све да забрине, пренела је служба за информисање.

„Недопустиво је и законом забрањено да дискриминаторни ставови, вређање и омаловажавања на основу изгледа, здравственог стања или било ког другог личног својства, буду доминанатан начин изношења другачијих политичких ставова у нашем јавном простору, а посебно када су у питању народни посланици или било који други носиоци јавне функције“, упозорила је Јанковић, а преноси њена служба за информисање.

Повереница је затражила да надлежни органи хитно утврде ко стоји иза увреда објављених у текстовима и на фотографијама на интернет страници valjevskapodvala.com, које су упућене новинарки и уредници портала kolubarske.rs Дарији Ранковић.

„Овакве појаве морају да наиђу на најширу осуду јавности, а надлежни морају ефикасно да реагују и санкционишу сваки сличан иступ, јер је то начин да се стане на пут готово свакодневном вербалном насиљу“, закључила је повереница.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси