Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бодрожић: Председавајући требало да реагује на Шешељеве претње новинарки
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 07. 2019.

Извор: Н1

Бодрожић: Председавајући требало да реагује на Шешељеве претње новинарки

Председник НУНС-а Жељко Бодрожић, коментаришући увреде и претње председника СРС Војислава Шешеља у Скупштини, упућене новинарки листа Данас, каже да је прво председница односно председавајући седници Народне скупштине требало да реагује.

Подсетимо, шеф радикала и хашки осуђеник Војислав Шешељ извређао је и погрдно називао новинарку "Данаса" Снежану Чонградин јер је у репортажи из Поточара, између осталог, навела да је "новинарка у држави која је починила геноцид и која ни дан данас не да се није суочила са тим, већ је целокупно друштво у начелу све даље од тог процеса".

Говор мржње и претње новинарки "Данаса" осудила су како новинарска удружења, организације, странке, тако и редакција тог дневног листа. Сложни су у оцени да је Шешељево понашање неприхватљиво, али не и неочекивано, јер је, кажу, то образац његовог понашања већ преко три деценије, али је, додају, изостанак реакције у Скупштини показатељ да држава подстиче подгревање атмосфере нетолеранције и притиска на новинаре.

Председник НУНС-а каже да је посебна је ствар што се све то одиграло у згради Народне скупштине.

"И ако се већ позивамо на закон, Војислав Шешељ након осуде у Хашком трибуналу не може више да буде народни посланик. И ова његова изјава иде на душу властима, онима који не желе да му, по закону, одузму мандат и да спрече даље његово дивљање у Народној скупштини, а уопште и у јавности", каже Бодрожић.

Главни и одговорни уредник листа Данас Драгољуб Дража Петровић каже да ако држава не буде реаговала - показаће да је Шешељев саучесник.

"Шешељ је овим само наставио оно што је радио '95, када је, са још једним колегом, позивао да се за једног Србина убије 100 муслимана - са исте говорнице Народне скупштине вређа и прети нашој новинарки зато што је написала један емотивни текст о свом боравку у Сребреници. И некако ми се чини да, ако држава не буде реаговала на ово, на начин да Шешеља бар позове на неки информативни разговор, јер су у питању претње, да ће власт показати да је саучесник Војислава Шешеља", навео је Петровић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси