Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оснивач Гласa Јавности и Курира промовисао књигу „Силовање разума“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 07. 2019.

Аутор: Танјуг Извор: РТВ

Оснивач Гласa Јавности и Курира промовисао књигу „Силовање разума“

Књига "Силовање разума" Радисава Раје Родића, оснивача дневних листова Глас јавности и Курир представља својевсрну ''црну хронику српске транзиције'' у којој аутор сведочи о томе како су политичари и тајкуни покушавали да му преотму новине и угуше слободу речи, посебно после 5. октобра, речено је данас на промоцији Родићевог првенца.

Књига је подељена на два дела, први се односи на период пре 5. октобра 2000.године и на Родићев ''рат'' са Слободаном Милошевићем и тадашњом владајућом структуром, а други део посвећен је дешавањима после 5.октобра.

Родић је на промоцији рекао да је Милошевићева власт желела да уништи његове тадашње новине Глас јавности, а "спасао" га је, каже, Милутин Мркоњић, као директор ЦИП-а, када је требало да плати казне Привредном суду.

Оно што је за њега уследило после 5. октобра Родић је назвао "терором демократа", а, говорећи о притисцима у то доба и покушајима "гушења и отимања" његових новина, посебно је апострофирао Млађана Динкића, Мирослава Мишковића, Бориса Тадића, Драгана Ђиласа. . .

Родић је у књизи описао разговоре са бројним политичарима и функционерима, од "добронамерних савета", преко упозорења, до "претњи смрћу" због онога што су његове новине објављивале.

У књизи је детаљно описао и дане из 2009. године, када је ухапшен за утају пореза што је, како каже, власт Бориса Тадића искористила да преузме Курир и на негово чело постави ''своје послушнике''.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси