Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јунајтед Груп: Хајка коју државни функционери воде против нас није забележена у Европи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 06. 2019.

Извор: Јунајтед Груп

Јунајтед Груп: Хајка коју државни функционери воде против нас није забележена у Европи

Власт у Србији има само једну мету, а то је компанија Унитед Група. Хајка коју државни функционери Србије води против једне приватне компаније, која је уједно и један од највећих страних инвеститора у Србији, није до сада забележена у Европи.

Читава државна машинерија покренута је само да би се спречило да грађани Србије буду објективно информисани. Свакога дана највиши представници власти преко медија које контролишу, прете власницима и запосленима наше компаније.

Овај јавни линч, а власт то више и не крије, организован је искључиво због тога што у оквиру United Grupe послују телевизије Н1 и Нова С, које се придржавају професионалних стандарда. Истина, критичко извештаваје, дебата, прогнани су из јавног простора Србије и зато свакодневном хајком власт нашој компанији шаље поруку да ћемо имати озбиљне последице у пословању, ако наставимо да објективно информишемо грађане. Слобода информисања једно је од основних људских права и по повељи Уједињених нација усвојене давне 1948. године, али очигледно без примене у Србији 2019. године.

Годинама већ трају покушаји дискредитације и застрашивања United Grupe. Као по команди утркују се функционери владајућих странка ко ће више неистина изнети о нашој компанији и запосленима. Са претњи се прешло и на конкретне потезе против Унитед Групе, јер свуда где је власт проценила да може да нам наноси пословну штету, то и чини, на свим нивоима власти од највише до локалне.

 Прошлог месеца СББ је био и на мети синхронизоване акције инспекције рада. У истом дану и истом тренутку, тачно у 9 часова, у чак 44 пословнице СББ ушли су инспектори са налозима за надзор. Легитимисали су све запослене, на шта по закону имају право, али и испољили агресију за коју је јасно да су имали одобрење, јер се не може сврстати у професионално понашање. Немамо податак да је на било коју компанију у Србији, а која се строго придржава закона као ми, извршен овакав инспекцијски «desant».

 Напади су се наставили новим изношењем неистина да «бесплатно» користимо инфраструктуру за кабл иако имамо легалне уговоре са Електродистрибуцијом, Топланама и Телекомом и за то плаћамо пуну цену, за шта поседујемо и уговоре.

 Питамо се да ли је власт у Србији свесна да се један велики страни инвеститор не може незаконито прогонити, а да то буде без последица. United Grupa ће због незаконитих поступака власти Србије према нашој компанији, покренути правне поступке у Србији и Европској Унији како би се заштитила од неаргумнтованих напада и спречила даље наношење штете компанији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси