Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Лесковац - једанаести медиј у рукама Радоице Милосављевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 06. 2019.

Аутор: Марија Вучић Извор: Раскрикавање

ТВ Лесковац - једанаести медиј у рукама Радоице Милосављевића

Крушевачки бизнисмен Радоица Милосављевић у петак је својој медијској империји додао и телевизију Лесковац. Још увек није познато за који износ је купио нешто више од 70 одсто акција ове телевизије, јер како је Милосављевић рекао за Раскрикавање - цена је „тајна“.

Међутим, како стоји на сајту Београдске берзе, 21. јуна је забележена продаја скоро 42 хиљаде акција, колико их је Милосављевић и купио. Акције су продате по појединачној цени од 45 динара, укупно за нешто више од 16 хиљада евра.

Милосављевић је за Раскрикавање истакао да је разлог за куповину ове телевизије ширење бизниса, а о цени није желео да говори.

„Што се тиче пара, то је тајна. Купио сам на берзи, ништа нећу више да вам кажем. А да ли ће бити промена уређивачке политике, видећемо. Довиђења“, рекао је кратко Милосављевић.

Он је акције откупио од досадашњег власника Владице Јовановића који је телевизију преузео у поступку приватизације 2007. године за 281.000 евра. Остатак од око 37 одсто акција је у власништву Акционарског фонда и око 40 појединачних акционара, углавном радника на телевизији.

Према подацима из Кешформисања - базе пројектног суфинансирања - АД ТВ Лесковац је 2017. и 2018. године на конкурсима за медијске пројекте добило најмање 11,8 милиона динара од локалних власти у Лесковцу, Власотинцу, Лебану, Бојнику и Црној Трави.

Током те две године, милионе су инкасирале и телевизије Радоице Милосављевића. У његовом власништву су, осим ТВ Лесковац, од раније и РТВ Крушевац, РТВ Цариброд из Димитровграда, РТВ Канал М из Параћина, ТВ Пирот, ТВ Пожега, РТВ Бачка Паланка, РТВ Брус, СОС Канал, Центар за информисање Нови Кнежевац и РТВ Панчево.

Ове телевизије Милосављевић је куповао у поступку приватизације од 2014. године наовамо и оне су га (осим СОС канала чија цена није позната) досад коштале нешто више од 256.000 евра.

Међутим, практично су саме себе отплатиле преко конкурса за пројектно суфинансирање - само за две године (2017. и 2018) ови медији инкасирали су најмање 62,3 милиона динара за медијске пројекте, односно нешто мање од 530.000 евра.

По уређивачкој политици поменуте телевизије блиске су Српској напредној странци, а у томе се нарочито истиче РТВ Панчево које с времена на време води отворене кампање против политичких неистомишљеника, активиста, новинара и судија.

Недавно су Јужне вести објавиле мејл у коме непозната особа даје налог уредницима на Милосављевићевим телевизијама шта да објаве и кога да нападају - „Ђилас, Хитлер и Сергеј - то су три теме које треба да нам заузму простор у информативи“.

Наклоност овог бизнисмена властима недавно је потврдио и ЦИНС објавивши да је Милосављевић био један од 27 чланова конзорцијума који је поклонио просторије од скоро 600 квадрата Српској напредној странци. Реч је о пословном простору на Новом Београду у којима се налази централа странке. Представник тог конзорцијума је био Велибор Јовановић, одборник СНС из Крушевца и власник РТВ Трстеник.

Милосављевић је иначе некадашњи високи функционер СПС-а, а био је и заменик градоначелника Крушевца до 2012. године. Осим ових медија, сувласник је и крушевачке фирме за производњу пластичне амбалаже, основане 1994. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси