Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Петровић о увиду Весића у интерне мејлове Н1: Део застрашивања нормалних медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 06. 2019.

Извор: Н1

Петровић о увиду Весића у интерне мејлове Н1: Део застрашивања нормалних медија

Главни и одговорни уредник листа Данас Драгољуб Дража Петровић оценио је у Новом дану да власт медије "никако не испушта из својих канџи".

"Јасно је да и ово мало медија који су 'нормални', покушавају да извештавају на нормалан начин, су кост у грлу властима", каже Петровић.

Одговарајући на питање о изјави заменика градоначелника Београда Горана Весића који је оптужио Н1 за непрофесионализам и као доказ за такву оцену навео интерни мејл у који је имао увид, Петровић каже да не памти да је неки политичар у свету икада рекао да има интерну преписку неког медија.

"То је апсолутно шокантно. Ово што је Весић урадио, не памтим да је икад неко на тако јасан начин рекао да има преписку неке редакције", истиче он.

Кад уредник каже новинару сугестију шта да пита, то је за све који се баве медијима, наводи Петровић, нормална редакцијска комуникација.

"Или ви имате некога ко то шаље Весићу или он хакује. Он је вишеструко талентован, можда има нека хакерска умећа. То је део застрашивања нормалних медија. Ви ћете сада морати да се састајете испред зграде, испод дрвета, да не би Весић чуо шта планирате да га питате", каже он.

Говорећи о Косову, Петровић је рекао да се о томе прича "као о високо политичком проблему, а због људи се то Косово доводи у фокус".

"Није тако лако помирити та два народа после свега што се издешавало. Очигледно да политичке елите ни у Приштини ни и у Србији немају идеју како то урадити. Ми не можемо да се помиримо између себе, ово ће ићи далеко теже", каже он.

Петровић сматра да председник Србије Александар Вучић размишља како да најбезболније "заврши ту причу".

Коментаришући изјаву Вучића да шест месеци није било мафијашког убиства у Србији, Петровић је рекао да се информације о решавању случајева убистава добијају од државних функционера које су "углавном конотиране тако да овде, у новијој историји, никад безбедније није било" и да власт држи све под контролом.

"Али не изгледа баш тако", оцењује Петровић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси