Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  За лечење Радмиле Чолић потребно још средстава
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 06. 2019.

Аутор: Редакција Данаса Извор: Данас

Апел редакције листа Данас

За лечење Радмиле Чолић потребно још средстава

Након врло успешне интервенције на клиници за неурохирургију у Београду и шестомесечног тратмана у Немачкој поступком генске имунотерапије, који је крајем прошле године награђен Нобеловом наградом за медицину, наша колегиница Радмила Чолић завршила је најбитнији период у свом лечењу.

Недавни резултати магнетне резонанце урађени на Онколошкој клиници у Београду показују да нема рецидива што је због агресивне природе тумора врло значајно.

За наставак лечења је предложена шестомесечна контрола и терапија леком ГцМафф који се набавља преко клинике у Немачкој и за који треба прикупити још мало средстава.

„Захваљујемо се хуманим организацијама и појединцима на истрајној и несебичној помоћи а посебно листу Данас, који је поднео највећи терет у лечењу своје донедавне раднице“, поручује породица.

Радмили је прошле године дијагностикован тумор мозга Глиобластома 4. градуса који се јавио као рецидив после успешно изведене операције и зрачне терапије 2006. године. Током јуна 2018. године је осетила сметње у говору и моторичку слабост, а снимак магнетне резонанце је указао на нови тумор.

Поновна операција је урађена 20. јуна 2018. године и дијагноза је Глиобластом 4. градуса, најагресивнија врста малигног тумора. Радмила је тада наставила са зрачном терапијом и на препоруку поступајућег лекара контактира доктора Тахиро Мориyаму из јапанске Ресуррецтион Цлиниц из Дизелдорфа који третира ретке болести новим леком Гц Маф у производњи јапанске клинике Саисеи.

Због хитности, Радмила је одмах кренула на почетне имунотерапије, за шта је било потребно око 50.000 евра. У наставку лечења коришћена је вакцина од узорка извађеног тумора која се израђује у Јапану, али се лекари сада, након добрих резултата, препоручили наставак терапије.

Донације за наставак лечења могу се уплатити путем Фондације „Буди Хуман“ на сајту http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/536/radmila-colic или слањем СМС поруке са текстом „536“ на број 3030, по цени од 200 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси