Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Око 1.600 Руса на протесту против „полицијског деспотизма“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 06. 2019.

Извор: Данас

Око 1.600 Руса на протесту против „полицијског деспотизма“

Министарство унутрашњих послова Русије саопштило је да је око 1.600 људи било на протесту у Москви који су организатори најавили као противљење полицијском деспотизму и залагање за слободне медије, преноси Н1.

Скуп је, како наводе, подстакнут недавним хапшењем и поступком против истраживачког новинара Ивана Голунова, који је ухапшен 6. јуна под оптужбама за продају дроге.

Новинар је у међувремену ослобођен, али је хапшење изазвало огорчење међу новинарима широм Русије.

Као извештач портала „Медуза“, Голунов је постао познат по истраживању корупције међу највишим градским и другим званичницима у Москви.

Како преноси Бета, група ОВД-инфо која надгледа хапшења у Русији саопштила је да је полиција ухапсила око 400 учесника тог неодобреног скупа.

Руски новинари и активисти тврдили су и пре и после хапшења Голунова 6. јуна да му је дрогу подметнула московска полиција.

Адвокат Голунова је изјавио да је он пребијен у притвору. Руске власти су у уторак начиниле за њих редак корак и објавиле да су оптужбе против Голунова одбачене јер су биле погрешне.

Председник Русије Владимир Путин отпустио је потом два висока полицијска званичника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси