Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шинковић: Од почетка године 18 случајева претњи или напада на новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 06. 2019.

Извор: Н1

Шинковић: Од почетка године 18 случајева претњи или напада на новинаре

Новинар Радија Слободна Европа и асистент на Одсеку за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду Норберт Шинковић подсетио је у Дану уживо да је од почетка године Независно удружење новинара Србије (НУНС) забележило 18 случајева претњи или напада на новинаре.

"Видимо да институције не раде свој посао, касне, не процесуирају осумњичене. Такође, имате кривичне пријаве које се одбацују од стране тужилаштва", наводи Шинковић, који је изабран претходног викенда за новог председника Независног друштва новинара Војводине (НДНВ).

Он додаје да институције морају да створе атмосферу која ће подржавати промене.

Говорећи о предлогу нове медијске стратегије, Шинковић оцењује да није јасно зашто се са конкретних мера које је експертска група предложила у вези са Регулаторним телом за електронске медије прешло на "списак жеља".

Додаје да је "читав сет мера који се односио на побољшање услова у мањинским медијима избачен" и да је остало на нивоу претходног документа.

Као проблематичну ствар Шинковић истиче и предлог да се појам цензуре дефинише законским и другим актима.

"Највећи проблем јесте то што није јасно на основу којих критеријума је влада прихватила одређене предлоге са јавних расправа", наводи Шинковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси