Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС обележио 25 година постојања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 05. 2019.

Извор: Данас

НУНС обележио 25 година постојања

Независно удружење новинара Србије (НУНС) вечерас је у Центру за културну деконтаминацију обележило 25 година постојања.

Проглашени су нови почасни чланови НУНС-а а то су Горан Марковић редитељ, Ласло Вегел писац и Бранислав Грубачки Гута из Новог оптимизма.

Независно удружење новинара Србије основано је 26. марта 1994. године као ванстраначка, професионална организација. Независно удружење новинара Србије основали су новинари, незадовољн радом Удружења новинара Србије.

Иницијатори су били чланови Управног одбора Фонда солидарности и представници тридесетак редакција широм Србије, махом окупљених у Синдикату „Независност“, међу којима је било много оних који су напустили УНС. НУНС данас има више од 3.300 чланова.

Од 1994. године НУНС је члан Међународне федерације новинара (ИФЈ) са седиштем у Бриселу и Европске федерације новинара (ЕФЈ).

Први председник удружења био је Драган Никитовић (1994. – 1995.). Његову функцију касније су понели и Гордана Логар, Милош Васић, Гордана Суша, Милица Лучић Чавић,  Небојша Бугариновић, Надежда Гаће, Ђорђе Влајић, Вукашин Обрадовић, Славиша Лекић, а данас је на том месту Жељко Бодрожић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси