Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оскаровац победио: Глумац добио највећу новчану одштету у историји
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 05. 2019.

Аутор: Танјуг Извор: Б92

Оскаровац победио: Глумац добио највећу новчану одштету у историји

Аустралијски глумац Џефри Раш добио је одштету у износу од 2,8 милиона аустралијских долара (1,9 милиона америчких долара) за клевету од таблоида Њуз корп.

Лист га је оптужио за неприкладно понашање и исплатио му највећу одштету за клевету у историји Аустралије, пренео је Ројтерс.

Аустралијски савезни суд наложио је да аустралијски огранак Њуз корпа плати добитнику Оскара 1,98 милиона аустралијских долара за прошли и будући економски губитак, поред почетних 850.000 аустралијских долара исплаћених у априлу, наведено је у судским документима.

Аустралијски глумац (67) тужио је издавача „Сиднеј дејли телеграфа“ и новинара Џонатана Морана због два чланка и постера објављених крајем 2017. године, пренео је АП.

Судија је у априлу рекао да су издавач и Моран били немарни према истини када су извештавали да је Раш оптужен за неприкладно понашање према глумици Ерин Џин Норвил.

Издавач и новинар су најавили да ће уложити жалбу на пресуду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси