Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министар Поповић да повуче тужбу против КРИК
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 05. 2019.

Извор: Асоцијација медија

Министар Поповић да повуче тужбу против КРИК

Чланови Управног одбора Асоцијације медија одржали су састанак са министром за иновације и технолошки развој, Ненадом Поповићем, са којим су разговарали о иновацијама у медијима и дигиталној трансформацији кроз које пролази домаће и глобално медијско тржиште.

Министру Поповићу је указано да новинари и медији раде у веома тешким условима, на које негативно утичу и судски поступци против медијских кућа.

Представници Асоцијације виде то као притисак на медије кроз њихово финансијско исцрпљивање и угрозавање капацитета да професионално и одговорно извештавају о темама од јавног интереса.

Од министра Поповића је зато затражено да повуче тужбу коју је поднео против истраживачке мреже КРИК, која додатно утиче на нарушавање положаја медија у Србији.

Уколико сматра да су наводи КРИК о њему нетачни, министру Поповићу је предложено да се, уместо судског спора, обрати Савету за штампу и од његове Комисије за жалбе затражи да се изјасни да ли је КРИК прекршио Кодекс новинара Србије.

Састанку са министром Поповићем присуствовали су представници новинских агенција ФоНет и Бета, недељника Време, интернет портала Telegraf.rs и Мађар Со. Ово је био први пут, после пет година, да један од министара у Влади Републике Србије прихвати позив за састанак са Асоцијацијом медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси