Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Посета новинара са Косова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 05. 2019.

Извор: ФоНет

Посета новинара са Косова

Група младих новинара са Косова боравила је у петодневној студијској посети редакцијама, новинарским удружењима и медијским организацијама у Приштини и Београду.

У групи је било девет новинара из пет редакција које извештавају на српском језику (КоССев, РТВ Мир, Радио Митровица Север, Радио Контакт плус, РТК2) и четири новинара редакција које извештавају на албанском језику (ТВ Клан Косова, Коха Диторе, Кохависион).

Ову групу новинара предводила је Мисија ОЕБС на Косову у оквиру програма „Стажирање у медијима–Организовање семинара за новинаре”.

Циљ је био да се млади новинари упознају са начином, условима рада српских и албанских редакција. Студијска посета је и део настојања да се унапреди комуникација албанских и српских новинара и побољша разумевање.

Током дводневног боравка у Приштини, новинари су посетили седиште Мисије ОЕБС на Косову, Независну комисију за медије, ТВ Клан Косова, Савет за штампу Косова, Удружење новинара Косова, Радио телевизију Косова РТК2, Коху Диторе и Балканску мрежу за истраживачко новинарство).

У Београду млади новинари су се упознали са радом Мисије ОЕБС у Србији. Посетили су Удружење новинара Србије, Мрежу за истраживање криминала и корупције (КРИК), Независно удружење новинара Србије, Инсајдер и Балканску мрежу за истраживачко новинарство (БИРН).

Младе новинаре занимало је какав однос представници власти  имају према медијима, како у Србији, тако и на Косову, затим како се медији финансирају и боре против различитих врста притисака и изазова.

Крајем августа, у плану је сусрет 25 новинара, у Охриду са представницима различитих медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси