Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Удружења: осуда вређања новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 05. 2019.

Извор: ФоНет

Удружења: осуда вређања новинара

Новинарска и медијска удружења осудила су данас увреде и омаловажавање којем је била изложена новинарска екипа портала Фар и позвала руководство Националног савета бугарске националне мањине да што пре утврди одговорност за увреде које су упућене новинарима и јавно се извини редакцији Фар.

Како се наводи у саопштењу Независног удружења новинара Србије (НУНС) и још четири медијске и новинарске организације, новинарску екипу јуче је у Димитровгаду на конститутивној седници комисије за информисање Националног савета увредио члан комисије и директор Радио-телевизије Цариброд Драган Јовичић.

Удружења су навела да је Јовичић провоцирао и омаловажавао екипу Фар-а у присуству председника Националног савета Стефана Стојкова.

Како се додаје, Јовичић је новинарку Теодору Петров без икаквог повода етикетирао изјавом да је она "Један од пет милиона" и сексистичким изјавама повредио њено достојанство, а на улазним вратима на крају седнице у лице сниматеља Стефана Павица опсовао портал Фар.

"Иначе, није први пут да поједини представници Радио-телевизије Цариброд, у власништву Радоице Милосављевића, вређају, провоцирају и омаловажавају новинаре ФАР на јавним догађајима", наводи се у саопштењу које потписују НУНС, Независно друштво новинара војводине, Асоцијација независних електронских медија, Асоцијација локалних издавача "Локал прес" и Асоцијација онлајн медија.

О инциденту се огласило и Удружење новинара Србије (УНС) које је навело да је Јовичић најпре негирао тврдње портала Фар, а затим се извинио новинарки.

Он је за УНС рекао да је седница била затворена за јавност, али да је та медијска екипа ипак присуствовала.

Председник Националног савета Стефан Стојков за УНС је рекао да није чуо вредање и омаловажавање и да се ако се нешто десило, десило после седнице.

"Много је нетрпељивости измеду Радио-телевизије Цариброд и Фара, а ја ћу покушати да уразумим обе стране", рекао је Стојков, пренео је УНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси