Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пријава РЕМ-у због насиља у ријалити програму ТВ Пинк
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 04. 2019.

Аутор: Бета Извор: Н1

Пријава РЕМ-у због насиља у ријалити програму ТВ Пинк

Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) је, у окриву кампање У име културе, предата пријава "због новог насиља" на Телевизији Пинк, у ријалитију Задруга, и захтев да се достави објашњење на основу чега су та телевизија и ТВ Хепи добили националне фреквенције.

Председник Удружења за заштиту уставности и законитости Саво Манојловић, који је предао те акте, рекао да то већ четврто обраћање РЕМ-у из сличних разлога, због емисија те две телевизије, али да није било одговора.

Он је најавио да ће се наставити са таквим обраћањима, али да је могуће и да ће се комбиновати правни и активистички приступ.

"Често се истиче да су те телевизије приватне, али национална фреквеција налаже да се води рачуна о јавном интересу", рекао је Манојловић, наводећи да није за забрану ријалитија, већ говори о садржају програма телевизија са таквом фреквенцијом.

Заједно са овим Удружењем за заштиту уставности и законитости, РЕМ-у су се обратити и остали учесници кампање У име културе и то Србија у покрету и више других удружења.

Испред улаза у РЕМ изведен је перформанс. На конопцу су окачени поједини одевни предмети који би симболично требало да покажу да се у ријалитију гледа "прљав веш" и затим замењени фотографијама угледних уметника, као нешто сасвим супротно.

Преко звучника је емитован део из, како је речено, Задруге у којем се чују свађа и увреде.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси