Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ристичевић тражи од РЕМ-а да забрани емитовање Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 04. 2019.

Аутор: М.Р.М. Извор: Данас

Ристичевић тражи од РЕМ-а да забрани емитовање Н1

Маријан Ристичевић, посланик са листе Српске напредне у делу седнице Скупштине Србије посвећене посланичким питањима питао је када ће РЕМ наложити кабловском оператеру искључивање телевизије Н1, десет спортских канала и „других прекограничних канала“ иза чијег власништва и сувласништва стоји кабловски оператер СББ, односно Драган Шолак.

“По Конвенцији коју смо потписали, по Закону о електронским медијима, по Закону о оглашавању, прекогранични канали који нису регистровани у РЕМ, реемитовање није дозвољено. Да ли је Н1 регистрована у нашој земљи, јер се емитује из студија у Београду. Да ли је тај канал легалан, јер би морао бити домаћи и морао би бити регистрован у РЕМ-у и плаћати му надокнаду. Да ли је тачно да ти прекогранични канали у реемитовању убацују домаће рекламе, а да на њих не плаћају порез , чиме долази до кршења међународне конвенције. Да ли је тачно да тако на црно конкуришу домаћим медијима који су регистровани у РЕМ-у и који полаћају накнаду за разлику од страних канала”, навео је Ристичевић и додао да тако Шолак, Ђилас и Петреус само на једном спорт клубу за једно вече емитују 10.000 секунди домаћих реклама, чиме за једно вече утаје 10.000 евра пореза. За 365 дана то је близу четири милиона евра.

Посланици владајуће Српске напредне странке данас су у оквиру постављања питања у Скупштини Србије критиковали су оснивање Странке слободе и правде Драган Ђиласа.

Јелена Жарић Ковачевић, посланица СНС питала је да ли је оснивањем Ђиласове Странке слободе и правде прекршен Закон о политичким странкама, односно део о оснивању и регистровања политичке странке.

„У петак, 19. априла је формирана наводно нека нова странка на чијем челу је Драган Ђилас са групом потрошених политичара који су познати по прелетањима из странке у странку. Истина је да није основана нова странка него да је Ђилас преузео већ постојећу зелену еколошку партију – зелени. Заправо ради се о куповини странке“, рекла је Жарић Ковачевић и додала да је на сличан начин дошао и председник Народне странке Вук Јеремић када је преузео странку Мирослава Алексића из Трстеника, који сада обавља функцију првог потпредседника у Народној странци.

Посланица СНС навела је да се и пориликом оснивања Народне странке сумњало на трговину ,а једино што се овде не зна и поставља питање за коју цифру је странка купљења.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси