Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Положен венац на споменик „Зашто” – двадесет година од погибије радника РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 04. 2019.

Извор: Данас

Положен венац на споменик „Зашто” – двадесет година од погибије радника РТС-а

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић положио је данас венац на споменик „Зашто”, тачно у 14.06 часова, у знак сећања на страдале раднике РТС-а.

Венце су положили државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Стана Божовић,  државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић, помоћница министра културе и информисања Славица Трифуновић, представници општине Палилула, директор РТС-а Драган Бујошевић,  председник УО РТС-а Владимир Вулетић,  породице настрадалих, колеге и пријатељи, преноси БеоИнфо.

Младеновић је истакао да је прошло двадесет година од злочина НАТО пакта у којем је убијено 16 радника Радио-телевизије Србије и да Град Београд сваке године, 23. априла и 24. марта, полаже венац на споменик „Зашто” и на тај начин, заједно са породицама настрадалих, колегама и представницима институција, чува сећање на недужне жртве овог злочиначког чина.

– Данас смо овде открили и плочу која означава почетак радова на изградњи Меморијалног центра, који ће бити изграђен у Абердаревој улици, непосредно испред објекта који је погођен НАТО пројектилом. Надам се да ће Меморијални центар бити изграђен у најкраћем могућем року. Град је током последњих неколико година учинио доста тога, заједно са колегама из РТС-а и Министарства културе и информисања, да у складу са процедуром дођемо до решења које би представљало прави начин уређења и обележавања простора на којем се трагедија догодила. Меморијални центар ће свакако бити сећање и на друге жртве НАТО агресије, али пре свега на раднике РТС-а који су животе изгубили на радном месту – рекао је Младеновић.

Александар Гајовић је рекао да, иако се двадесет година поставља питање ко је кривац за овај злочин и тражи одговор, то не значи да не треба да истрајемо на томе да они који су ово учинили одговарају за то.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси