Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари нису пуштени у Скупштину Чачка, поступак против шефа обезбеђења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 04. 2019.

Аутор: Бета Извор: Н1

Новинари нису пуштени у Скупштину Чачка, поступак против шефа обезбеђења

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић изјавио је да ће против шефа градске Службе за безбедност Братислава Зечевића бити покренут дисциплински поступак због инцидента када је обезбеђење градске управе покушало да спречи новинаре да уђу у зграду Скупштине на конференцију опозиционих одборника.

Тодоровић, који је функционер Српске напредне странке (СНС), рекао је новинарима да је од представника фирме, која је на основу тендера ангажована на пословима обезбеђења зграде градске управе, затражио да радник који је у петак био дежуран више не долази на то радно место.

"Нико не може на том месту бити насилан, неваспитан и неодговоран, укључујући и обезбеђење, као и све запослене. Инсистирали смо да се то лице више не ангажује у Градској управи. Братислав Зечевић, који је по командној одговорности директно одговоран за поступање тог лица, је поднео писмени извештај о свим дешавањима. Током дана упутићу његовом начелнику Небојши Бежанићу предлог за покретање дисциплинског поступка", рекао је Тодоровић новинарима.

Он је додао да је Зечевић навео да је у петак, када с догодио инцидент, био у директној комуникацији са чланом обезбеђења и да је дао инструкције да се нико не пушта на горњи спрат зграде и да конференција може да се одржи у холу испред сале градске Скупштине.

"Јесте забранио пролаз до сале Градског већа, али не на тај начин као што је учино члан обезбеђења, вређањем и омаловажавањем", рекао је Тодоровић.

Иницидент се догодио у петак, 19. априла, када су одборници опозиције из Двери, Нове Србије и Групе грађана "За напреднији Чачак" заказали конференцију за новинаре у холу Скупштине, а обезбеђење је забранило новинарима, као и опозционим одборницима да уђу у зграду Скупштине.

Након гурања са обезбеђењем и вербалног инцидента, одборници су успели да се пробију до сале Градског већа, која се налази на спрату, где су и одржали конференцију за новинаре на којој су истакли да је зграда градске управе "полупразна" јер су сви функционери са помоћницима и заменицима отишли на митинг СНС у Београд.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси