Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Акција недељника „Време“: „Зауставите насиље над новинарима“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 04. 2019.

Извор: Цензоловка

Акција недељника „Време“: „Зауставите насиље над новинарима“

Протест ће бити одржан сутра у 10 часова испред Тужилаштва за борбу против високотехнолошког криминала (Катанићева 15, Београд).

После вишегодишњег трпљења претњи, увреда, застрашивања и притисака који најчешће долазе са друштвених мрежа и пролазе без икакве реакције полиције и тужилаштва, долазимо лично да подсетимо Тужилаштво за високотехнолошки криминал да

НОВИНАРИ ПОСТОЈЕ

У дану када су Репортери без граница објавили да је Србија пала за 14 места по њиховом индексу слободе медија, на Твитеру се појавио „филм“ чија је намера да застраши и ућутка нашег сарадника и колегу Слободана Георгијева. Редакција „Времена“ се пре мање од недељу дана огласила због напада на нашу колегиницу Тамару Скроззу, који долазе из самог врха државе. У јануару се појавио волшебни портал „Истрага“ на ком је једна од првих мета говора мржње била породица наше колегинице Јоване Глигоријевић. У новембру прошле године, наш лист је жигосала „Илустрована политика“ јер смо се нашли на њиховој насловној страни са насловом „Пси су пуштени“. Председник Србије не пропушта прилику да нас помене као „Мишковићеве“ или „Ђиласове новине“.

Више нећемо писати саопштења. Више нећемо апеловати и упозоравати. Више нећемо молити да се пронађу оно који нам прете и каче мете на чело. Долазимо лично да кажемо надлежнима да су они задужени да спрече оно што нам се догађа. Долазимо у своје и име свих других независних и слободних медија да кажемо:

АКО НАМ СЕ НЕШТО ДЕСИ, ВИ ЋЕТЕ БИТИ ОДГОВОРНИ.

Редакција „Времена“ позива све колеге и грађане да нам се сутра придруже у овој акцији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси