Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сејдиновић поднео кривичну пријаву због претњи на Фејсбуку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2019.

Аутор: Бета Извор: Данас

Сејдиновић поднео кривичну пријаву због претњи на Фејсбуку

Председник Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Недим Сејдиновић поднео је кривичну пријаву против непознате особе због објаве и претећих коментара на друштвеној мрежи Фејсбук.

У пријави се наводи да је 23.3.2019. године око 20.30 на страници „Србија наша земља“ објављена фотографија председника Независног друштва новинара Војводине испод које се налази коментар садржине: „Недиме Сејдимовићу, толико несносно провоцираш обичан свет да ако ти неко извуче уши не чуди се. Не одобравамо никако, али не би ни дигли глас. Такав хохштаплер и битанга скоро није виђена чак ни на Сорошевом платном списку. Недим је председник НДНВ („Независно“ друштво новинара Војводине), муслимански екстремиста и србомрзац“.

Непознати учинилац, аутор предметне објаве, истиче се у пријави, угрозио је сигурност Недима Сејдиновића претњом да ће напасти на његово тело чиме је извршио кривично дело Угрожавање сигурности на штету новинара из члана 138. став 3. Кривичног законика.

У пријави се наводи да је непознати учинилац, аутор објаве, учинио доступним фотографију председника НДНВ испод које је оставио коментар да је Сејдиновић „муслимански екстремиста и србомрзац“ и на тај начин подстакао мржњу и дискриминацију што је резултирало великим бројем коментара у којима се Сејдиновић најгрубље вређа и позива се на његово протеривање, те је на тај начин извршено кривично дело расна и друга дискриминација из члана 387. став 4. Кривичног законика.

Ово није први пут, наводи се у пријави, да се преко странице „Србија наша земља“ врше кривична дела на штету Недима Сејдиновића и додаје да су сва кривична дела пријављена Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси