Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС: Јавни функционери да престану са ширењем нетрпељивости према ТВ Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2019.

Извор: Бета

НУНС: Јавни функционери да престану са ширењем нетрпељивости према ТВ Н1

Независно удружење новинара Србије (НУНС) осудило је данас кампању коју, како се наводи, државни функционери и медији блиски властима воде против телевизије Н1 и њених новинара, оцењујући да је реч о недопустивом притиску на слободу медија.

Пружајући подршку запосленима у тој медијској кући, НУНС је оценио да "оптужбе које су претходних дана на рачун ТВ Н1 изнели политичари из власти, а и председник Управног одбора РТС-а, немају упориште у чињеницама".

"Позивамо носиоце јавних функција да престану са оваквим ширењем нетрпељивости према професионалним медијима јер су сваком нападу на новинаре и медије претходили притисци и таргетирање овакве врсте. Посебно је застрашујућа објава таблоида 'Ало', који је на основу једног коментара гладаоца на друштвеним мрежама, оптужио Н1 да позива на убиство председника Александра Вучића", стоји у саопштењу.

НУНС је оценио и да су новинари Н1 протеклих дана "професионално и савесно радили свој посао" и да су "у потпуности поштовали Кодекс новинара који каже да је 'обавеза новинара да тачно, објективно, потпуно и благовремено извести о догадјајима од интереса за јавност, поштујући право јавности да сазна истину и држећи се основних стандарда новинарске професије".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси