Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Европска недеља медијске писмености
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2019.

Извор: Министарство културе и информисања

Европска недеља медијске писмености

Руководилац групе за међународну сарадњу у Сектору за информисање и медије Маја Зарић учествовала је данас на радионици за средњошколце поводом Европске недеље медијске писмености у ЕУ инфо центру.

Она је младима објаснила значај медијске писмености и упознала их са залагањима Министарства културе и информисања за унапређење ове области.

На радионици је било речи о томе који су највећи изазови за квалитетно извештавање и информисање у дигиталном добу, како млади да критички вреднују медијске  садржаје и размишљају, препознају и укрштају изворе.

У радионици су учествовали Светлана Ђукић из делегација Европске уније у Србији, Ивана Јелача са Института за медије и различитости – Западни Балкан, Миомир Рајчевић из Центра за медијско образовање, извршни продуцент на телевизији Н1 Игор Божић и главни и одговорни уредник дневног листа “Данас” Драгољуб Петровић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси