Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Почела серија радионица у оквиру Европске недеље медијске писмености
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2019.

Извор: Министарство културе и информисања

Почела серија радионица у оквиру Европске недеље медијске писмености

У оквиру Европске недеље медијске писмености Министарство културе и информисања почело је са реализацијом радионица под називом “Један школски час за медијску писменост” које држи руководилац у Сектору за међународну сарадњу Маја Зарић.

Прва је одржана ученицима 4. разреда Правно-пословне школе, док ће данас и наредних дана детаљније о медијској писмености и њеном значају сазнати ученици Гимназије „Патријарх Павле“, Основне школе Владислав Рибникар, као и деца у Предшколској установи “Бабy палас Анђела” и вртићу “Мали сунцокрети”.

Деца и млади људи су у прилици да дискутују о медијским навикама, медијским саџајима, али и да сазнају које вештине треба изградити за правилно разумевање медија и информисања.

Министарство културе и информисања интензивно се залаже за развој медијске писмености. Тај појам уведен је у два медијска закона и два закона о образовању, а у циљу системског уређења ове области у току је израда Приручника за унапређење и развој медијске писмености у предуниверзитетском образовању.

Медијска писменост је интеграција знања и вештина које омогућавају људима да приступе медијима, схвате и критички вреднују различите аспекте медија и медијских садржаја, као и да одговорно комуницирају у разноврсним медијским контекстима.

Европске недеље медијске писмености се обележава до 22. марта.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси