Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво тражи за Симоновића максималну казну од осам година затвора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 03. 2019.

Извор: Н1

Тужилаштво тражи за Симоновића максималну казну од осам година затвора

Друго основно јавно тужилаштво у Београду затражило је максималну казну од осам година затвора за бившег председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића због тога што је наложио паљење куће новинара Милана Јовановића са портала Жиг инфо.

То тужилаштво, како стоји у саопштењу, затражило је максималну казну због извршења тешког дела против опште сигурности подстрекавањем.

За окривљеног Владимира Михајловића, као саучесника у извршењу кривичног дела, затражена је казна затвора у трајању од пет година, за Игора Новаковића, окривљеног као саучесника, казну затвора у трајању од пет година, а за Александру Маринковић као извршиоца казну затвора у трајању од шест година затвора.

Затражено је и да се свима изрекне и мера забране приближавања и комуникације са Миланом Јовановићем и његовом супругом Дељанин Јелом.

Симоновић је, како се наводи у саопштењу, подстрекивао Михајловића да пронађе неког од поверења "које би у виду опомене Јовановићу", запалило аутомобил оштећеног, дајући прецизне податке о аутомобилу и где се налази, нудећи за то новчану надокнаду. Након тога је Михајловић наговорио Новковића да нађе човека од поверења, који би запалио аутомобил Јовановића. Новковић је за то ангажовао Александру Маринковић у замену за отпис дуга, што је она и учинила.

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, осумњичен да је наложио паљење куће новинара Милана Јовановића, саопштио је 15. марта да подноси оставку на све функције у тој београдској општини и Српској напредној странци.

Симоновић је ухапшен 25. јануара, када је председник Србије Александар Вучић објавио је да се сумњичи за подстрекивање паљења куће новинара Милана Јовановића из Врчина.

Провео је 30 дана у притвору, а суд је одбио захтев тужилаштва да му се притвор продужи.

Новинару Јовановићу кућа је запаљена у ноћи између 11. и 12. децембра.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси