Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пријаве РЕМ-у против Пинка и Хепија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 03. 2019.

Аутор: Бета Извор: Данас

Пријаве РЕМ-у против Пинка и Хепија

Удружење за заштиту установности и законитости поднело је данас три пријаве Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) у којима указују да су телевизије Хепи и Пинк прекршиле одредбе Закона о електронским медијима.

Истовремено, организација Млади у покрету организовала је перформанс „У име културе“, где је клутура симобилчно, у присуству лекара, на носилима и инфузији „унета“ у зграду РЕМ-а.

Председник Удружење за заштиту уставности и законитости Саво Манојловић казао је да је једна пријава поднета против Хепи телевизије јер је један од учесника ријалити програма „Парови“ унео пиштољ.

Он је указао на то да и даље није познато да ли је учесник унео прави пиштољ, јер ако јесте онда би то требало кривично да се санкционише пред судовима, а уколико је пиштољ био лажан у питању је неистинито извештавање.

„И ту постоји једна далеко дубља последица, а то је да се шаље порука да је у овом друштву насиље дозвољено,“ оценио је Манојловић.

Друге две пријаве поднете су против телевизије Хепи и Пинка због промовисања надрилекара Мирољуба Петровића.

„Он је између осталог промовисан као експерт за задравствена питања, а после тога имамо инфорамцију да је једна особа умрла услед ‘багателисања’ лекарске струке. Сматрамо да су телевизије одговорне и дужне да не приступе обмањивању јавности и рекламирању услуга где се користи наивност грађана“, рекао је Манојловић.

Истакао је да његово удружење верује у институције, због чега су и поднели пријаве РЕМ-у како би иницирали његово поступање.

„До сада је РЕМ углавном изрицао опомене, али због тежине овог случаја сматрамо да би то било апсолутно неприхватљиво. Требало би да се пошаље јасна порука да кршење закона није дозвољено и да телевизије имају одговрност с озбиром да формирају јавно мњење“, рекао је он.

Док је Саво Манојловић предавао пријаве, у холу РЕМ-а Млади у покрету су организовали перформанс како би указали да је на телевизијама неопходно више кулутрног садржаја.

„Не, култура није умрла, зато и организујемо кампању, јер верујемо да има наде. Желимо да укажено да је стање у култури алармантно и свесни смо да ми као градјани морамо да реагујемо“, рекла је за агенцију Бета председница те организације Марина Павлић.

У плану Младих у покрету је да се у њихову кампању „У име културе“ укључи 500 људи, тренутно их је 80, како би „дизали тензију“ и омогућили продор култрног садржаја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси