Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кесић: Врло вероватно да емисија 24 минута опстаје да би власт имала алиби
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 03. 2019.

Аутор: Бета Извор: Данас

Кесић: Врло вероватно да емисија 24 минута опстаје да би власт имала алиби

Новинар и аутор сатиричне емисије „24 минута“ Зоран Кесић изјавио је да ради прилично слободно све ове године, али да је врло вероватно и да опстаје у „овој медијској пустоши“ због тога да би власт имала алиби.

„Тема наше емисије није да истичемо оно што мислимо да је добро и позитивно, и опет кажем нажалост, тема наше емисије већ шест година јесу глупост, лаж, говна, зло, то је наш репроматеријал, ми смо ђубретари“, рекао је Кесић у интервјуу за недељник „Време“.

Кесић је казао да за њега није опција да каже: „Не, ми више нећемо бити алиби, иако знамо да смо поштено радили шест година, сада ћемо престати да радимо, ево нисмо више алиби, сада смо хероји“.

„За мене то није опција. Хоћу до задњег секунда да говорим оно што хоћу да говорим, а кад ме неко буде шутнуо ногом у гузицу, онда ћу да нађем другу опцију где могу да говорим. Немам никаквих дугорочних планова, само знам да нема теоретске шансе да се одрекнем могућности да на националној фреквенцији, па чак и оваквој, можемо да говоримо гласно оно што мислимо“, рекао је Кесић.

Наводећи да им се углавном нико не меша у рад, Кесић је рекао да се током свих ових година повремено јави неко из врха менаџмента и каже „можда бисте могли нешто мало да ублажите“, то се дешава можда сваких пар месеци, па ми питамо „шта да ублажимо“.

„Дођемо до тога да је један израз споран, да је можда мало вулгаран, претеран и ми се онда „бијемо“, „пегламо“ око тог једног израза. Некад пристанемо на интервенцију и примедбу менаџмента, некад не, нема правила. Али не постоји ситуација када нам неко каже ‘ово не сме да иде’ и да ми кажемо ‘океј не иде'“, казао је Кесић.

Према Кесићевим речима, задатак сатиричара је да убада најмоћније и да реагује на општу слику.

„Ми реагујемо на општу слику. А ко нам стално искаче кад отворимо фрижидер? Па председник (Александар) Вучић и ми пропорционално реагујемо на то“, казао је Кесић.

Наводећи да аналитичаре односно госте емисије бира међу људима од којих ће добити добру критичку мисао, по могућству ако меже духовиту, не нужно, Кесић је рекао да жели да чује на пример шта имају да кажу легенде – Здравко Шотра и Желимир Жилник.

„Али, не желим да знам шта има да каже Крле из Идола. Не занима ме шта има да каже (Драган) Вучићевић, зашто би ме то занимало. У њима видим оне који ће исте такве гадости писати и за следећег газду, мени је то одвратно. Зовем само људе од интегритета, а не оне који ће ко год да је на власти пљунути опозицију, јер им је то посао“, казао је Кесић.

Одговарајући на питање о томе како му се чине садашњи протести, Кесић је казао да му је драго што се протести одржавају, а да му је посебно драго што се нису прекинули током празника.

„Волео бих да протести бујају, да се ови забрину и из те забринутости да почну да мењају свој наратив недодирљивости и осећаја да могу све. То ме највише нервира. Осећај да неко горе може све. Да може да те гледа у очи и да лаже, и да та лаж прође. И то више пута дневно, континуирано“, казао је Кесић.

Упитан шта га нервира код опозиције, Кесић је казао да у „недостатку те особе која се досад није компромитовала не види некога ко би ту испливао“, али да се нада да ће бес народа да расте.

„Јер има и те како разлога за то. Или, можда, да народ постане мање пробирљив, јер стално тражи тог неког идеалног, па гледа хоће ли доћи“, казао је Кесић и додао да више не треба да се уздамо у „неке месије“ већ да видимо шта сами можемо.

„Ми смо у непрестаној потрази за идеалним, а ако није идеалан, шта ћеш бити, бели листић? Никад нисам био бели листић. Увек бих и преко оне ствари заокружио мање зло. Нећмо ми добити никада добро, остаје нам увек мање зло. И помиримо се с тим“, казао је Кесић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси