Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилац о нападу на Јовановића: Меци нису имали функцију која се помиње
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 02. 2019.

Извор: Инсајдер

Тужилац о нападу на Јовановића: Меци нису имали функцију која се помиње

Тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић је, гостујући у Инсајдер дебати, изјавио да су вештачења чаура пронађених испред куће новинара Милана Јовановића окончана и да указују да меци "нису имали функцију која се помиње у јавности, а то је покушај убиства".

То је до сада било непознато јавности, а директорка фондације Славко Ћурувија сматра да је тужилаштво са новим информацијама требало да изађе у јавност раније и тако спречи конфузију. Саговорници у Инсајдер дебати сагласили су се да мора постојати боља комуникација између јавног тужилаштва и грађана.

"Чауре које су пронађене на лицу места, оне су вештачене и оне по налазу нису имале ту функцију која се описује у друштву или у одређеним круговима, а то је да је покушано убиство ка оштећеном Јовановићу", рекао је тужилац члан радне групе за безбедност новинара Бранко Стаменковић. 

"О тим мецима и тој пуцњави се непрестано говори у медијима и тужилаштво је требало да изађе много раније са овом информацијом о вештачењу и о томе да ли је било пуцњаве или не. То је просто једна ситуација која ствара конфузију у јавности", каже Ивана Стевановић из Фондације Славко Ћурувија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси