Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дејвид Мекалистер: Без слободе медија нема чланства у ЕУ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 02. 2019.

Аутор: Марија Стојановић Извор: Данас

Шеф Спољнополитичког одбора и известилац за Србију Европског парламента говори за Данас

Дејвид Мекалистер: Без слободе медија нема чланства у ЕУ

Прочитао сам извештај Фридом хауса и већину тих налаза такође ћете пронаћи у извештајима Европске комисије и Европског парламента. Када говоримо о слободи медија, Европски парламент је веома јасан.

Слобода медија је кључни индикатор спремности једне државе да постане део ЕУ. То подразумева посвећеност демократији, добру управу и политичку одговорност путем политичког дијалога, критичке дискусије и дебате, те изражавања супротстављених мишљења.

Слобода штампе је од највеће важности за сваку демократију и преостаје још много посла да се уради у том домену у свих шест држава Западног Балкана, каже у разговору за Данас Дејвид Мекалистер, шеф Спољнополитичког одбора (АФЕТ) и известилац за Србију Европског парламента, коментаришући недавно објављени извештај организације Фридом хаус „Слободе у свету 2019“, у којем је Србија сврстана у категорију „делимично слободних земаља“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси