Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Отићу фебруарска
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 01. 2011.

Извор: Вечерње новости

Отићу фебруарска

Комисија за доделу награда одлучила Одлучујући између деветоро кандидата за Фебруарску награду Новог Сада за 2010. годину, чланови градске Комисије за доделу награда и признања одлучили су да за то престижно признање предложе Бору Отића, новинара Радио-телевизије Војводине и аутора емисије ”5 казање”.

Њега је за награду предложило Удружење грађана ”Војвођанско удружење предузетника”, а о предлогу Комисије ће се изјаснити одборници Скупштине града на свечаној седници, 28. јануара.

Поред Отића, кандидати за награду која се додељује у знак сећања на 1. фебруар 1748. године, када је Нови Сад добио статус слободног града, били су академик Чедомир Попов, председник огранка САНУ у Новом Саду, сликар Гига Ђурагић Диле, глумица Емина Елор, лекар Владимир Јоканович, мр Радивој Мрачевић, (Друштво за борбу против шећерне болести Нови Сад), главни и одговорни уредник Новосадске енциклопедије др Душан Попов, маркентишки стручњак Драган Косановић и примабалерина Оксана Сторожук.

Признање се додељује истакнутим појединцима, који су својим активностима у култури, уметности, књижевности или научноистраживачкој делатности знатно допринели афирмацији Новог Сада.

Љ. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси