Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У гипсу након рутинског задатка!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 01. 2011.

Извор: Курир

У гипсу након рутинског задатка!

Кикинда - Драго Јанковић (58), сниматељ дописништва Радио-телевизије Србије у Кикинди, задобио је тешку телесну повреду - прелом ноге изнад глежња и покидане лигаменте док је с колегом на бензинској пумпи снимао анкету!

Повреду му је нехотице у петак око 13 сати нанео возач „аудија“ Владимир С. (24) из Кикинде тако што му је прешао точком преко ноге. Полиција је саопштила да ће против возача поднети одговарајућу кривичну пријаву.

- Радили смо анкету с возачима у вези са поскупљењем горива за други „Дневник“. Док смо од једног узимали изјаву, отпозади ме је лупио ауто. Осетио сам неподношљив бол, јаукнуо сам и стропоштао се. На асфалт је пала и камера, која је од ударца претрпела оштећење. Возач „аудија“ и његов сувозач одмах су се зауставили и притрчали. Колега Предраг Миљановић сместио ме је у службени аутомобил и одвезао у болницу. После сам установио да ми је на ципели и на панталонама, све до колена, остао отисак гуме - нерадо се Јанковић присећа повреде на раду.

За дванаест година, колико ради као сниматељ за РТС, Јанковић је, по сопственом признању, био у далеко деликатнијим и опаснијим ситуацијама. Једном приликом умало да га „покупи Миле комбајном“. Трчећи за комбајном како би снимио што боље кадрове жетве кукуруза, саплео се, пао и ишчашио раме. Судбина је, вели, хтела да гипс фасује на најједноставнијем задатку.

- Ово је само доказ да сниматељ и новинар никад не могу да буду сигурни шта ће се десити на терену. Људи који не познају овај посао мисле да је једноставно бити сниматељ. Овај инцидент је показао да није тако. Нисам навикао да уместо камере у рукама држим штаке, па су колеге већ почеле да се са мном шале. Кажу: Драго, добро је да те је ударио „ауди“, а не неки сиротан с „југом“ или „трабантом“ - признаје Јанковић за Курир.

Саша Урошев

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси