Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Људи из кутије нас буде лепше од будилника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 01. 2011.

Извор: 24 сата

Људи из кутије нас буде лепше од будилника

Обично устају у четири ујутру, а нису пекари. Њиховим шалама често се смејемо ко на брашно, а нисмо луди. Они су водитељи јутарњих програма најслушанијих радио-станица, људи из кутије који нас буде много нежније, лепше и веселије од будилника.

„24 сата” представља људе који Београђане буде, дижу, разгибавају, помоћу којих ујутру стартујемо док до посла путујемо кроз београдску разгледницу.


Буђење, Радио Београд; Водитељи: Горица Нешовић и Драган Илић

Оптимизам - Овај тандем нас буди већ осам година, прво под именом „Дизање” на Б92, а од маја 2010. као „Буђење” на Радио Београду.л Научно је доказано да слушање овог програма, који представља јавни сервис за буђење грађана Србије, оставља трајне последице на конзументе и њихове колеге, пријатеље, рођаке и чланове породице, тако да га слушате по сопственом избору - упозорава Драган Илић и обавештава:л Излагање организма „Буђењу” такође има за последицу поправљање квалитета ваше коже, за 70 одсто већи волумен косе, зубе беље за једну нијансу, безразложно смејање, кревељење и неосновани оптимизам.

Јутарњи старт, Роадстар радио; Водитељка: Барбара Кећ-Радин

ГПС - „Јутарњи старт” на питак и приступачан начин благовремено информише слушаоце, пратећи различите теме. Посебну пажњу посвећују саобраћају, обавештавају где су гужве и саветују како да их избегнемо. л Имамо ту привилегију да с нама слушаоци свакодневно контактирају, чак и током вожње колима (што баш и није препоручљиво). На менију разноликих питања слушалаца једном приликом нашао се и необичан захтев једног залуталог Лесковчанина кога смо попут ГПС-а усмеравали кроз београдске улице - прича Барбара Кећ-Радин, уредник и водитељ емисије.

Дизање, Б92; Водитељ: Милош Максимовић

Енергија - „Дизање” обилује корисним информацијама, спортским вестима, пробраним гостовањима и сатиричним погледом на свакодневицу.л Заиста се трудим да будем занимљив и ведар, чак и када динар досегне историјски минимум у односу на евро или када Ђоковић изгуби важан меч - прича Милош Максимовић и тврди да се од других разликује по енергији.л Није тајна да могу да причам као навијен од шест сати. Наравно, мора се устати у четири ујутру, али ја то радим са осмехом. Судећи по укључењима, СМС-овима и мејловима који нам стижу - људима се свиђа то што радимо.

Национално разгибавање, Радио С; Водитељи: Дарко Митровић и Марко Степановић

Дармар - Ако док стојите на семафору, приметите да се возачи у суседним колима смеју сами са собом или у тежим случајевима чак бришу сузе од смеха, велике су шансе да слушају „Национално разгибавање” на Радио С.Пружамо тотално откачене савете за преживљавање још једног радног дана. Наш програм намењен је свима онима који мрзе јутарње буђење и устајање бар у оној мери у којој то мрзимо нас двојица - објашњавају Дарко и Марко, познати и као дармар двојац и упозоравају: Шоу садржи експлицитне сцене менталног насиља, голу истину и бритки хумор.

Београдска разгледница, Студио Б; Водитељ: Вељко Пајовић

Ведро - Јутарњу слику града коју пружа поглед са врха "Београђанке" Вељко Пајовић, уредник и водитељ јутарњег програма Студија Б, свако јутро дели са Београђанима.л Свако јутро директно у програм истовремено укључујемо слушаоца који има проблем и одговорног у комуналном предузећу које је надлежно да тај проблем реши. Посебну пажњу посвећујемо стању у саобраћају, а значајан део јутарњих информација намењен је пензионерима - каже Пајовић и подсећа да слушаоци добијају и бесплатне савете адвоката за конкретан проблем. Уз то, водитељ је изузетно духовит, па често интелигентним досеткама суморно јутро учини ведријим.

С. Милојковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси