Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уручена награда најбољем новинару
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 01. 2011.

Извор: Данас

Уручена награда најбољем новинару

У галерији Озон јуче су по девети пут уручене награде за најбоље фотографије али и награде за личност године и новинара у традиционалном избору магазина Статус.

Славиша Лекић, главни и одговорни уредник овог магазина је подсетио је да се овај избор организује девети пут. За личност године изабран је Новак Ђоковић, који због турнира у Аустрлији није могао лично да прими ову награду. Телевизијско лице године је новинарка „Студија Б“ Ивон Јафали. За најбољег новинара изабран је колумниста Данаса, Драгољуб Петровић.

- После дужег времена награда у одлази у руке новинара који ради у писаним медијима. Ранијих година највише су награђивани ТВ новинари - рекао је Зоран Павић из Статуса наглашавајући да је Петровић је један од ретких који још увек пише репортаже али и колумне које „минуциозно и понекад болно“ приказују стварност.

За колумнисту Данаса, новинари су написали да је „најбољи, и то - ни по бабу ни по стричевима“, „са лакоћом погађа право у центар“, „И репортажама и колумнама трајно освежење за преживеле конзументе штампе, који функционишу и другачије осим што ‘верују својим очима’“.

Другопласирани новинар на овој листи, према мишљењу колега из више од 40 редакција, јесте Југослав Ћосић, а треће место припало је Бранкици Станковић.

Иначе, у овом избору Данас је заузео друго место у категорији најбољих дневних новина.


У галерији „Озон“ синоћ је и отворена изложба најбољих фотографија у избору овог часописа. Аутор најбоље фотографије је Милош Перић из обједињене редакције Блица. Друго место припало је Јанку Петковићу из агенције Бета, а треће Пеђи Митићу из Вечерњих новости. Награђена фотографија настала је на демонстрацијама против геј параде.

Б. Ч. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси