Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари са југа на директној вези са Бриселом и Вашингтоном
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 01. 2011.

Извор: Данас

Новинари са југа на директној вези са Бриселом и Вашингтоном

Врање - Извештачи локалних и централних београдских медија са југа Србије ускоро ће бити у прилици да и сами имају вест за насловну страну јер ће моћи директно да контактирају преко видео линка са челницима НАТО и УН у Бриселу и Вашингтону - најавила је за Данас председница НВО „Иницијатива за интеграције“ Надица Стошић.

Она је прецизирала да ће овај обиман пројекат бити реализован током фебруара ове године са Одељењем за јавну дипломатију НАТО.

- Ускоро ће јавности бити доступан и део фонда библиотеке Атлантског савеза, јер ћемо у оквиру наше организације имати део са око стотинак наслова везаних за теме из области безбедности. Постојаће и могућност да се на орочени временски период изнајме и књиге из централне библиотеке Алијансе у Бриселу што до сада није био случај - прецизирала је Стошићева.

На овај начин, како процењују у „Иницијативи за интеграције“, јединој организацији цивилног сектора која се бави евроатлантским интеграцијама на осетљивом подручју југа Србије, очекују афирмацију овог региона који се наслања на границе са Бугарском и Македонијом и административну линију са Косовом.

Биће ово прилика да се повећа капацитет информисаности о актуелним дешавањима у НАТО, али и у Уједињеним нацијама у погледу безбедности не само на Балкану већ и у читавом свету што до сада није био случај, кажу у овој НВО.

„Иницијатива за интеграције“ до сада је организовала неколико јавних конференција о размени искустава у области безбедности како у региону југа Србије тако и за сарадњу са суседним државама Македонијом, Црном Гором и Бугарском.

Војкан Ристић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси