Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тражимо оставку директора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2011.

Извор: Данас

Тражимо оставку директора


Пожаревац - „Ситуација у ЈП “Радио Пожаревац“ је већ дуже време веома тешка и неизвесна. Највећим делом одговорност сноси директор Драган Живановић. На завршетку прошле године сачекала нас је информација о потреби решавања технолошког вишка без ранијег упознавања запослених о томе. Директор Живановић је само рекао да је добио налог од градоначелника Пожаревца да приступи рационализацији вишка запослених.

На седници Управног одбора и састанку запослених допис је различито представљен. Из тога немамо јасан податак колико радника остаје без посла, колика је висина отпремнине која им припада, критеријуми који ће бити примењени, њихова будућност у погледу евентуално новог запослења.

На крају смо преко УО сазнали да је директорова фантомска комисија предложила пет радника за технолошки вишак – троје са преко 30 година радног стажа и двоје програмских радника.

Поред овог проблема, послодавац злоупотребљава службени положај тако што користи службено возило у приватне сврхе, нема путних налога што је противзаконито, на евиденцији исплата хонорарних сарадника је и његов син и то у последњих пар година, без неког посебног ангажовања уз велику надокнаду која се понекад приближава висини просечне плате у нашем предузећу.

Исказао је и самовољност при избору чланова Управног и Надзорног одбора из реда запослених не поштујући Статут предузећа. Уз то да кажемо још да доприноси и лошим медјуљудским односима, не брине о материјалном положају запослених, радним условима који су веома лоши на шта је благовремено и упозорен од Инспекције рада.

Репрезентативни синдикат ОО СССС у „Радио Пожаревцу” је на време реаговао и упутио дописе о постојећој ситуацији Скупштини града, послодавцу и Управном одбору, али одговоре није добио.

Представнике синдиката је примио градоначелник Миодраг Милосављевић, показао разумевање и рекао да це подржати иницијативу о радвајању функције директора од главног уредника као демократско решење.

Тражећи начин да се испита финансијска ситуација и могућа злоупотреба службеног положаја директора , синдикат је покренуо кривичну пријаву.

Иначе, репрезентативни синдикат ООСССС у „Радио Пожаревцу“ броји седамнаест чланова од двадесет запослених укључујући директора“, наведемо је у писму пожаревачким медијима Синдикат ОО СССС у „Радио Пожаревцу”

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси