Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Злоћани у медијском мраку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2011.

Извор: Правда

Злоћани у медијском мраку

Највеће село у општини Бор већ четири месеца без ТВ сигнала

Бор – Злот, највеће село у источној Србији, са око 6.000 становника, већ четири месеца је у медијском мраку, јер је уништен и покраден предајник ТВ Бор. Све то време нико ништа не предузима да се предајник оспособи, како би грађани имали правовремене информације о збивањима у општини и РТВ-у Бор.

– Уколико се и даље о томе буде ћутало, доћи ћемо пред зграду ТВ и протестовати док се год не оконча овај проблем – ово је закључак конференције за новинаре групе грађана Злота, који су донели и петицију са потписом око 300 незадовољних мештана.

– Срамота је да у 21. веку немамо ТВ слику. ТВ Бор је општинска станица и она обавештава о дешавањима у нашем крају. За Нову годину нисмо знали да је организован дочек у центру града, а могли смо да дођемо и да с осталима уживамо и испратимо стару годину. То што су лопови очерупали предајник и уништили опрему, нама ништа не значи. Неко мора да се побрине за боље информисање, јер и ово село је учествовало у изградњи предајника – каже Милутин Јоцић.

Из ТВ Бор су поручили да још нека села немају сигнал и да се тај недостатак може решити заједнички са општином и грађанима. Потребно је свега 300.000 динара да би се поставио локални одашиљач, али до сада није било тих пара.

– Злот је планинско село са највећом земљишном површином у Србији, што изискује квалитетнију опрему за покривање целог подручја. Новац ће морати да се обезбеди, јер су ти људи заиста у медијском мраку. Они само у појединим сокацима могу да гледају зајечарску ТВ, а остале станице се готово не виде – каже Драган Жикић, председник СО Бор.

Б. Ф.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси