Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Умро новинар Миодраг Стојиљковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 01. 2011.

Извор: Блиц онлајн

Умро новинар Миодраг Стојиљковић

Рођен је у једном кућерку у улици Илије Гарашанина у Београду, који се и данас налази на истом месту на броју 12.



Новинарску каријеру почео је 1959. године и за четири деценије новинарског рада остварио је више стотина спортских преноса. Слушаоцима Радио Београда преносио је атмосферу и резултате са више европских и светских првенстава и Олимпијских игара.

Као уредник Спортске редакције Радио Београда, Стојиљковић је међу првима афирмисао такозване мале спортове - бициклизам, стони тенис, рвање.

Посебно се памте његови преноси "вечитих" фудбалских дербија, утакмица Црвене звезде до финала Купа УЕФА 1979. године и коментари у емисији "Време спорта и разоноде".

Стојиљковић је одликован Орденом заслуга за народ са сребрном звездом, а добитник бројних друштвених и новинарских признања, међу којима и Мајске награде СОФК Србије, Специјалног признања Удружења новинара Србије и годишње награде РТС-а.

Удружење спортских новинара Србије наградило га је Златним микрофоном "Радивоје Марковић", а добитник је и награде за животно дело Удружења спортских новинара 1996. године.

Стојиљковић ће бити сахрањен у суботу у 15 часова на Новом гробљу у Београду.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси