Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СББ баш претерао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 12. 2010.

Извор: Данас

СББ баш претерао

Пожаревљани огорчени на кабловског оператера због високе цене и лошег квалитета услуга




Пожаревац - Корисници кабловског дистрибутера СББ у Пожаревцу, претходног викенда доживели су непријатно изненађење, када су у својим сандучићима затекли обавештење о новом поскупљењу ТВ надокнаде. Иако је у њему наведено да нове цене важе од 1. септембра, када је ова услуга поскупела са 820 на 860 динара, многи за ово досад нису ни знали.

- Пошто сам каснила са плаћањем рачуна за кабловску телевизију, нисам ни знала да је дошло до поскупљења. Иако су били дужни да нас о новим ценама унапред обавесте, они то нису урадили, па сам зато затечена и револтирана - рекла је Биљана Ранковић из насеља „Ђура Јакшић“, која је корисник СББ-а већ пет година.

Прошло поскупљење са 745 на 820 динара, које је уследило од 1. марта ове године, унапред је најављено, док је ово најновије обављено „у потаји“. Одобрење о новом подизању цена, Републичка агенција за телекомуникације (РАТЕЛ) донела је 30. јула ове године и поставила га на свој сајт, уз напомену да СББ обавештење о поскупљењу мора доставити корисницима две недеље раније, уз месечни рачун пре повећања цена.

Међутим, таква процедура није испоштована, па су корисници о поскупљењу обавештени тек прошлог викенда, када су им достављени рачуни за новембар и децембар.

У наведеном одобрењу РАТЕЛ-а наведено је да је СББ захтев за подизање цена, због повећаних оперативних трошкова, поднео 28. јуна ове године, што значи да су нове цене тражене након само четири месеца од претходног поскупљења. Као и прошли пут, подизање цена у Пожаревцу није довело и до подизања квалитета услуга.

На већини телевизијских канала и даље се приказују старе емисије и серије, које се непрестано репризирају, тако да се један те исти садржај корисницима наплаћује сваког месеца. Често се дешава да на неким каналима нема превода, или да се уместо њих појави први програм РТС-а. Такође, није ретка појава да нестану први или други програм ХРТ-а, а у случају ветра или кише долази до прекида програма на свим каналима.

Квалитетом услуга и ценом кабловског оператера СББ у Пожаревцу незадовољан је и инжињер, Радомир Марковић-Пипика који каже да ово што ради СББ је чист безобразлук.

- Дижу цене без најаве и стављају и скидају програме по свом нахођењу. Квалитет слике је никакав, а посебно ме иритира што су монополисти и баш их брига на примедбе корисника. Скинули су Арена спорт са свог пакета, а мене као бившег спортисту такви канали највише интересују. Због тога европске фудбалске утакмице морам да гледам по кафићима који имају Арену спорт, место да седим кући да уживам у вољеним каналима за које плаћем, не баш мали новчани износ - огорчено нам прича Марковић и додаје да у Београду и другим градовима Србије исти оператер, по истој цени, нуди основни пакет са преко 100 канала, док у Пожаревцу једва да има педесетак канала.

Због лошег квалитета услуге СББ-а, општински Одбор за праћење квалитета кабловске мреже покренуо је петицију са око 500 потписа и предао је локалној самоуправи, која је са овим оператером склопила уговор 2002. године. Петиција је покренута са циљем да СББ поправи квалитет услуге и да каблове спроведе испод, а не изнад земље, што је ризично и може да изазове нечију погибију.

Антрфиле : Условљени рачуни

У СББ-у и даље је на снази правило којим се корисници спречавају да уплате Интернет-пакет, уколико претходно нису измирили дуг за кабловску телевизију. Такође, приликом наплате рачуна, не издају им се фискални рачуни, већ само компјутерске признанице на којима није назначено да ли је плаћена ТВ или Интернет.

Поскупљење без обавештења

На питање зашто корисници нису унапред обавештени о новом поскупљењу, Владимир Милошевић, директор СББ-а за Пожаревац, упутио нас је пи-ар менаџера у Београду. Међутим, и поред више покушаја нисмо стигли даље од телефонске секретарице, која је у више наврата понављала да су сви оператери заузети.

М. Вељковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси