Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији ће последњи изаћи из кризе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 12. 2010.

Извор: Данас

Медији ће последњи изаћи из кризе


Извештај са медијског мониторинга за последње тромесечје године

Београд - Ситуација на медијској сцени у Србији наредне године биће још тежа, јер се очекују нова гашења медија, отпуштања и наставак политичких притисака нарочито како се приближавају избори, оцењено је јуче на представљању извештаја медијског мониторинга за последња три месеца ове године у организацији Фондације Конрад Аденауер.

Како је речено, „медији ће последњи изаћи из кризе“. Ни очекивања што се тиче најављене медијске стратегије нису оптимистична, јер су, према речима учесника, многа предложена решења неодржива и постоје интересне групе које се противе изради овог документа.

Професор Факултета политичких наука Мирољуб Радојковић истакао је да је због тешке кризе дошло до промене власништва у два емитера са националним фреквенцијама, као што је случај са некадашњим Фоксом и Б92. Он је додао да јавни сервис послује са губитком од 20 милиона евра ове године, а да су локални емитери пред затварањем и отпуштањем вишка запослених.

Новинар Ђорђе Влајић рекао је да су последице економске кризе видљиве на основу податка да је ове године до медија стигло око 90 милиона евра мање од прихода од реклама у односу на претходну годину, као и да највише прихода „покупе“ телевизије.

Према његовим речима, забрињавајуће је и што је Србија забележила пад од 13 места, што се тиче слободе медија, на листи „Репортера без граница“.

„Да ли се слобода медија која је освајана на милиметре данас губи на километре“, запитао се Влајић.

Б. Ц.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси