Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бодо Хомбах: О новцу се није причало
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 12. 2010.

Извор: Дневник

Бодо Хомбах: О новцу се није причало

Директор ВАЦ-а демантује да је својевремено Александру Тијанићу нуђено 1,5 милион евра




Директор ВАЦ-а Бодо Хомбах изјавио је да се с генералним директором РТС-а Александром Тијанићем срео само једном, 2005. године, и демантовао да је „ВАЦ група“ Тијанић у нудила милион и по евра.

Поводом изјава које је бизнисмен Станко Суботић Цане, за којим је Србија расписала Интерполову потерницу, изнео у емисији „Између редова“, „ВАЦ група“ је упутила на Хомбахову изјаву из 2009. у којој је потврдио сусрет с Тијанићем.

Како је ВАЦ саопштио, он је тада рекао да се с Тијанићем састао 19. маја 2005. године, и да се након тога нису виђали.

„Господина Тијанића сам први пут срео 19. маја 2005. године између 20.30 и 23.45, након чега никада више нисам с њим причао. Господин Суботић, који је у том тренутку био наш пословни партнер у ‘Футури плус’, повео је господина Тијанић а на вечеру која се одржавала у Дизелдорфу. Имао сам утисак да су господа пријатељи и господин Тијанић ми је у току разговора на уверљив начин објаснио шта ћемо ми, односно шта ће ВАЦ све погрешно да уради својим учешћем у друштву ‘Политика новине и магазини’. О новцу се није причало“, изјавио је тада Хомбах.

Како се наводи у саопштењу ВАЦ-а, које преноси Б-92, Бодо Хомбах се сећа пријатне вечере током које је с Тијанићем разменио искуства с обзиром на заједничку прошлост као министара у владама својих држава. Хомбах није желео тој изјави ништа да дода, наводећи да је информација да је „ВАЦ група“ понудила милион и по евра Тијанићу бесмислена.

„Ниједан менаџер у компанији не зарађује толико“, саопштено је из ВАЦ-а.

Суботић је у недељу на ТВ Б-92 изјавио да је Александар Тијанић од директора ВАЦ-а Боде Хомбаха тражио два милиона евра да би му средио проблеме око куповине „Вечерњих новости“. Он је у емисији рекао да му је Тијанић тражио да га упозна с Хомбахом, након што је дошло до проблема с приватизацијом „Новости“, а онда су, каже, отпутовали у Немачку код Хомбаха.

Директор РТС-а Александар Тијанић негирао је да је са Суботићем путовао у Немачку, а поводом оптужби изречених у емисији ТВ Б-92 „Између редова“ најавио против Суботића тужбу за клевете и лажи.

Тијанић је Тањугу у недељу рекао да никада није путовао са Суботићем у Немачку, већ да је у Есен отишао сам на преговоре с Бодом Хомбахом о преласку.

– ВАЦ ми је понудио место директора медија за Југоисточну Европу и премију од 1,5 милион евра за прелазак – рекао је Тијанић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси