Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Власт и новинари кроје медијску капу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 10. 2010.

Извор: Дневник

Власт и новинари кроје медијску капу


– Покрајинска власт се одговорно суочава с проблемима у медијима, који су веома комплескни јер постоје дуго, и зато њихово решавање тражи ангажовање свих партнера – изјавила је потпредседница Владе Војводине Ана Томанова-Маканова током јучерашњег сусрета с председницом Удружења новинара Србије Љиљаном Смајловић.

Како је додала, један од најактуелнијих задатака је припрема стратегије развоја медија у Србији и увођење европских стандарда у овој области, што захтева подршку свих актера: државних органа, новинарских удружења и струковних организација. Основни циљ је да грађани буду правовремено информисани, да новинари раде квалитетно и поштују професионалне стандарде.

– Посебна пажња мора се посветити информисању на језицима националних заједница да би се сачувала стечена права у овој области – подвукла је потпредседница војвођанске владе, и позвала УНС да пружи конкретан допринос.

Љиљана Смајловић рекла је да се УНС континуирано бави актуелним питањима у овој бласти, и указала на значајну улогу удружења новинара у овим процесима. Она сматра да је неопходна чвршћа сарадња покрајинских органа и удружења, посебно у Војводини, с обзиром на њене специфичности.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси