Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Александар Тијанић ме никада није цензурисао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 10. 2010.

Извор: Политика

Александар Тијанић ме никада није цензурисао


Маја Узелац, једна од ауторки емисије „Гужва” која је скинута са програма РТС-а сматра да је проблем ипак техничке природе


Емисија „Гужва” познате новинарке и ауторке култног „Културног нокаута” МајеУзелац и Тијане Тодоровић, водитељке и уреднице многих музичких емисија, која је требало да буде емитована у четвртак на Другом каналу РТС-а, изненада и без икакве најаве, скинута је са програма јавног медијског сервиса.

Да подсетимо, тема ове троделне емисије је стање на нашој културној сцени (н)ових дана, а на примеру Октобарског салона. У емисији је требало да се говори о културној политици која се води (или не води), концепцијама које се бирају (или намећу), новцу који се даје (или не даје), дометима који се постижу (или не постижу), све уз помоћ, а и саплитање, многих актера ове сцене, која је много узбудљивија него што то изгледа споља, како је то саопштено у најави ове емисије.

Према речима Душке Вучинић-Лучић, пи-ара Радио-телевизије Србије, ова емисија је скинута са редовног програма због тога што неки учесници својим изјавама и ставовима нису задовољавали стандарде представљања које негује ове медијска кућа, а и како је то додатно објаснила, свака телевизија задржава право измене свог програма.

Једна од ауторки спорне „Гужве” Маја Узелац, која се тренутно налази ван земље, изјавила је за наш лист да нема појма о чему се ради и да и даље верује да је био неки технички проблем у РТС-у.

Направила сам заједно са Тијаном Тодоровић занимљиву емисију, ништа оштрију него што је била већина издања „Нокаута” који су на РТС-у емитовани током скоро две године. Дакле, пошто ме Тијанић никада није цензурисао, не могу да поверујем да би сада са тим почео, рекла нам је у СМС поруци Маја Узелац.

И. Масниковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси