Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Извињење Рокнићу и Данасу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2010.

Извор: Данас

Извињење Рокнићу и Данасу


Министар унутрашњих послова Ивица Дачић извинио се новинару Данаса Александру Рокнићу и редакцији листа због повреда које је новинар добио приликом интервенције полиције током нереда у Београду у недељу 10. октобра.

„Полиција је у жељи да заштити новинаре и овог пута оформила јединицу која је имала за циљ заштиту, али нажалост догодио се инцидент приликом интервенције када је полиција била нападнута. Ја се извињавам и Рокнићу и редакцији Данаса због тога“, рекао је Дачић.

Подсетимо, полицајци који су се налазили код Комерцијалне банке на Теразијама у недељу, приликом интервенције против учесника насилних демонстрација, пендрецима су ударали нашег новинара Александра Рокнића, иако је узвикивањем да је новинар и показивањем новинарске легитимације јасно дао до знања да је на професионалном задатку.

Новинарска удружења НУНС и УНС осудила су напад на новинара нашег листа.

Р. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси