Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Напали и новинарку и чистача улице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2010.

Извор: Блиц

Напали и новинарку и чистача улице


Италијански новинар сведочи за „Блиц”

Алесандро Бочи, новинар италијанског дневника „Коријере дела сера”, који је извештавао са стадиона у Ђенови, казао је за „Блиц” да и даље не може да се начуди да је обезбеђење на стадион пустило хулигане са бакљама.

- У Италији нас, новинаре, полиција при уласку на стадион контролише толико да нам отварају лаптопове, па ми није јасно како су овако опасни људи који су носили сузавац и маказе за сеèење мреже могли уопште да проðу контролу - навео је Бочи.

Он је рекао да је догађања у Ђенови пратио од уторка по подне, а да се ситуација закомпликовала веæ у касним поподневним часовима.- Тада су ка стадиону кре¬нуле две групе хулигана који су убрзо физички напали једну од новинарки која их је пратила, а потом и чистача улице. Тада је већ било јасно да нема сврхе да их полиција само прати до стадиона, већ да треба да их изолује и не дозволи им одлазак на утакмицу. Уместо тога, они су наставили и у близини железничке станице Брињоле напали аутобус са српским фудбалерима - казао је Бочи.

Он објашњава да је на стадиону био у новинарској ложи на свега 30 метара од српских хулигана.

- Иако су летеле бакље, нисам ни размишљао да се склањам од компјутера, битно ми је било да запишем све што се дешава. Питали смо се зашто полиција не интервенише, али су нам они касније објаснили да су се плашили да не изазову праву битку на стадиону где је било породица са децом - закључује Бочи.
Н. Влачо

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси