Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пети октобар завадио шефове
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 10. 2010.

Извор: Вечерње новости

Пети октобар завадио шефове


О спорном скидању филма с програма РТ Врања ће расправљати владајућа коалиција

Врање - Љубица Здравковић-Џонов, главна и одговорна уредница Радио-телевизије Врање и Зоран Величковић, директор у овој медијској кући, озбиљно су се сукобили пре недељу дана. Тада је Величковић скинуо са програма филм о 5. октобру "Дан када сам одлучио да останем", иако је за програмску шему задужен уредник а не директор.

Сукоб је изашао из оквира телевизије, па ће о свему данас расправљати владајућа коалиција (СПС, ДС, УРС, и НС).- Откад је дошао, Величковић и ја имамо несугласице. Није му први пут да покушава да се меша у уређивачку политику. Досад сам то и толерисала, али више не могу и нећу - каже Џонова.

По њенима речима, сукоб је почео од раног јутра кад је Величковић запретио да филм неће бити приказан, а ако треба и да има нека емисија о 5. октобру, онда да то буде искључиво од снимака које је направила РТВ.- Рекао ми је: "Е, видећеш да неће да буде приказан". Без обзира на претећи тон, нисам веровала да је спреман да иде тако далеко - прича Џонова. Али, онда је поподне позвала реализаторка програма и рекла да је Величковић наредио да се филм скине. Није, објашњава, могла ништа друго да уради него да се обрати оснивачу, односно председнику градске скупштине и НУНС, чији је члан.

- Није само овај филм проблем. Величковић се отворено меша у уређивачку политику, присуствује редакцијским састанцима, иако му то није у опису посла. Очекујем од људи који воде овај град да ми се отворено каже да ли сам ја уредник или Величковићева секретарица - примећује Џонова.

За разлику од ње, Величковић није спреман да даје изјаве. Такав је, каже, договор са владајућом коалицијом - ништа пре састанка. Ипак, не пориче да је скинуо филм са програма РТВ, као и да присуствује редакцијским састанцима.

- Не мислим да тиме прекорачујем своја овлашћења. Ако се од мене тражи да набавим паре за телевизију, једина роба коју ја могу да понудим клијентима је програм. А то значи да морам да учествујем у његовом прављењу. Да, мешам се у уређивачку политику - отворено признаје он.

С обзиром на то да је Величковић истакнути члан СПС, а Џонова је на место уредника постављена јер је оно припало ДС, мада она, тврди, није њихов члан, оцењује се да је у позадини свега надгорњавање две партије. Због тога се очекује да на њиховом данашњем састанку буду отклоњене све дилеме.

Антрфиле : Већ виђено


Величковићу је ово други пут да је директор РТВ. Био је на тој функцији и 2004. године. Тада је Џонова била уредница телевизије и поднела је оставку јер није могла с њим да сарађује. Убрзо после тога Величковића је сменила скупштинска већина, а он је ухлебљење нашао у "Симпу".Да Величковић активно учествује у прављењу програма локалне телевизије видело се и пре овог сукоба. Неретко је на терену са новинарима, а покаткад присуствује и конференцијама за новинаре. Редован је и на конференцији за новинаре СПС, којима присуствује и као њихов члан, али и као директор телевизије.
С. Вељковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси