Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Б92 Инфо од данас и у Аустрији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 09. 2010.

Извор: Б 92

Б92 Инфо од данас и у Аустрији

Београд -- Б92 Инфо канал од данас се може видети у кабловском систему у Аустрији. То је први пут да се наш инфо канал види у некој земљи немачког говорног подручја.




Ширење програма Б92 Инфо канала значајно је, јер у Аустрији живи око 200 000 људи пореклом из Србије.

Дијсапора наш програм може гледати преко Телекома Аустрија, који има најсавременију дигиталну кабловску ТВ мрежу, засновану на ИП технологији и доступан је широм Аустрије.

Тренутно има више од 125 000 корисника, и друга је по величини кабловска мрежа у тој земљи.

Нови члан Управног одбора А1 Телекома Аустрија и главни комерцијални директор Александер Шперл, амбасадор Србије у Аустрији Милован Божиновић и генерални директор и главни и одговорни уредник Б92 Веран Матић покренули су пренос новог канала током церемоније "отварања" у Бечу.

"Српски емигранти представљају другу по величини емигрантску групу у Аустрији након немачке заједнице која броји 200.000 чланова. Њима треба понудити српске канале. Наше присуство у Србији – Групација Телеком Аустрија има своју мобилну подружницу Вип у тој земљи – представља још један разлог да у своју понуду канала уврстимо и Б92 Инфо, који има бројну и верну публику,“ рекао је Александер Шперл, извршни директор за комерцијалне послове А1 Телеком Аустрија.

Амбасадор Србије Милован Божиновић каже да га радује покретање сигнала Б92 Инфо канала.

"Радостан сам што је А1 Телеком Аустрија послао веома позитиван сигнал локалној српској заједници покретањем овог канала пред одржавање пријема Београд-Беч/Беч-Београд. Сјајно је што компанија тако озбиљно схвата своју посвећеност међуетничком разумевању", рекао је он.

"Укључење Б92 Инфо у основни пакет унеће део домаће атмосфере у дневне собе српске заједнице у Бечу. Када живите далеко од своје домовине, веома је значајно бити обавештен о догађајима у ној. Захваљујући свом озбиљном и независном извештавању, Б92 Инфо представља прави канал за то", изјавио је генерални директор и главни и одговорни уредник Б92 Веран Матић.

Матић је нагласио да му је посебно значајно то што се овај искорак догађа на десетогодишњицу ТВ Б92 која је почела са званичним радом управо 5. октобра на дан мирне смене власти у Србији.

"Приликом презентације програма Б92 Инфо канала представљена је и по први пут апликација Б92 wеб сајта за андроид телефоне, која се може преузети на адреси http://www.b92.net/android што је изузетно значајно јер из Аустрије долази велики број посетилаца wеб сајта Б92. Сада ће преко Телекома Аутрије сви моћи да прате Б92 Инфо и преко својих моблилних телефона, али и да имају веома погодну апликацију за огромну количину информација и текстова и интеракције коју нуди нова апликација",казао је он.

Матић је Изразио наду да це се створити двосмерна комуникација и да це се убрзо реализовати и преглед збовања у заједници у Аустрији који би био емитован путем Б92 инфо канала. Данашњи дан је изабран за лансирање Б92 Инфо канала у Аустрији због обнављања сарадње Београда и Беча, где ће се, тим поводом, у вечерњим сатима у обе градске већнице, одржавати специјални програми.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси