Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рапсодија у смешном
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 09. 2010.

Извор: Политика

Рапсодија у смешном

Изложба радова познатог карикатуристе Јована Прокопљевића под називом „Рапсодија у смешном" отворена је у галерији „Прогрес".



Овај уметник, који је и стални „Политикин" сарадник, до сада је имао 45 самосталних и више од 470 групних изложби широм света.На синоћ приказаним карикатурама ликовном сатиром обрађене су теме из политике, спорта, медицине, војске, телевизије, археологије, деце, музике, технике.

Ова дела настала су у последње три, четири године.Поставку је отворила Љиљана Смајловић, председница Удружења новинара Србије.

Прокопљевић је у више наврата награђиван у Јапану, Кини, Белгији, Италији, а добио је признања и из Украјине, Француске, Сирије, Аустралије, Бразила... Најважнију домаћу награду „Пјера" освојио је 1994. године.
Д. В. В.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси